Gastouderopvang / tarieven

Betaalbare kinderopvang

Denk je dat kinderopvang duur is? Het bruto uurtarief kan deze indruk wekken. Wist je dat bijna iedereen voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komt? Ons advies? Zoek het goed uit want het netto uurtarief kan flink meevallen. De hoogte van de kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het verzamelinkomen.

Wat kost kinderopvang (gastouderopvang) bruto?
Het bruto tarief voor 2019 zowel vaste als flexibele opvang                €6,79 per uur

Hiervan gaat per uur € 5,45 naar de gastouder en € 1,34* naar het gastouderbureau.

*Maximaal €150,- per maand per gastouderkoppeling

Let op: Het tarief voor de gastouder betreft altijd een adviestarief.

Dienstverlening aan huis
Het adviestarief voor dienstverlening aan huis ligt op (minimaal) € 11,04 per uur, ongeacht aantal kinderen. Dit is inclusief vakantiegeld en correctie vakantiedagen. Hier zijn de bureaukosten € 1,34* per kind per uur, waarmee het totaal tarief per uur uitkomt op (minimaal) € 12,38 euro.

* Minimaal €50,- maximaal €150,- per maand per gastouderkoppeling

Rekenvoorbeelden
Om meer inzicht te geven in de werkelijke kosten van professionele kinderopvang, hebben wij wat rekenvoorbeelden op een rij gezet. Bekijk onze rekenvoorbeelden.

Netto kosten professionele kinderopvang
Wat ben je kwijt aan kinderopvang ná aftrek van de kinderopvangtoeslag? Wij hebben een paar netto uurtarieven uitgewerkt. Bekijk het overzicht netto (uur)tarieven.

Zelf uitrekenen wat kinderopvang kost?
Via de website van de Belastingdienst kun je een proefberekening maken. Wat kost kinderopvang in jouw persoonlijke situatie? Maak een proefberekening via de website van de Belastingdienst.

Tarievenlijst Bambi
Wil je meer weten over de tarieven voor de kinderopvang, gastouderopvang, buitenschoolse opvang? Bekijk onze complete tarievenlijst.
         
Hulp nodig?
Heb je niet alle inkomensgegevens bij de hand of vind je het lastig om de berekening te maken? Wij helpen je graag. Neem contact op.

Kennis maken
Wil je weten wat Gastouderbureau Bambi voor je kan betekenen? Bel ons en maak een afspraak. We vertellen je graag over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

       

Laatste Nieuws

Workshopavond voor gastouders door Graafschap college

Aan begeleiders van de studenten en andere geïnteresseerden, Op 2 april 2019 organiseren wij derdejaars studenten van het Graafschap College, een workshopavond. Tijdens deze avond kunt u diverse workshops volgen die in het teken staan van kinderen/jongeren.

Creatieve workshop in Duiven

Speciaal voor onze gastouders in de Liemers organiseerden we een creatieve workshop. Met deze workshop wilden we te weten komen waarom creativiteit stimuleren zo belangrijk is.

Meer »