Gastouderopvang / tarieven

Betaalbare kinderopvang
Denk je dat kinderopvang duur is? Het bruto uurtarief kan deze indruk wekken. Wist je dat bijna iedereen voor kinderopvangtoeslag in aanmerking komt? Ons advies? Zoek het goed uit want het netto uurtarief kan flink meevallen. De hoogte van de kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het verzamelinkomen.

Wat kost kinderopvang (gastouderopvang) bruto?
Het bruto tarief voor 2018 zowel vaste als flexibele opvang                € 6,55 per uur

Hiervan gaat per uur € 5,30 naar de gastouder en € 1,25 naar het gastouderbureau.

Let op: Het tarief voor de gastouder betreft altijd een adviestarief.

Dienstverlening aan huis
Het adviestarief voor dienstverlening aan huis ligt op (minimaal) € 10,63 per uur, ongeacht aantal kinderen. Dit is inclusief vakantiegeld en correctie vakantiedagen. Hier zijn de bureaukosten € 1,25 per kind per uur, waarmee het totaal tarief per uur uitkomt op (minimaal) € 11,88 euro.

Rekenvoorbeelden
Om meer inzicht te geven in de werkelijke kosten van professionele kinderopvang, hebben wij wat rekenvoorbeelden op een rij gezet. Bekijk onze rekenvoorbeelden.

Netto kosten professionele kinderopvang
Wat ben je kwijt aan kinderopvang ná aftrek van de kinderopvangtoeslag? Wij hebben een paar netto uurtarieven uitgewerkt. Bekijk het overzicht netto (uur)tarieven.

Zelf uitrekenen wat kinderopvang kost?
Via de website van de Belastingdienst kun je een proefberekening maken. Wat kost kinderopvang in jouw persoonlijke situatie? Maak een proefberekening via de website van de Belastingdienst.

Tarievenlijst Bambi
Wil je meer weten over de tarieven voor de kinderopvang, gastouderopvang, buitenschoolse opvang? Bekijk onze complete tarievenlijst.
         
Hulp nodig?
Heb je niet alle inkomensgegevens bij de hand of vind je het lastig om de berekening te maken? Wij helpen je graag. Neem contact op.

Kennis maken
Wil je weten wat Gastouderbureau Bambi voor je kan betekenen? Bel ons en maak een afspraak. We vertellen je graag over onze werkwijze en wat we voor je kunnen betekenen.

       

Laatste Nieuws

Opleiding tot gastouder

Werk je graag met kinderen? Wil je graag in eigen huis of bij de ouders thuis kinderen opvangen in de leeftijd van 0-13 jaar maar heb je momenteel niet het juiste diploma? Check dan de mogelijkheid om, grotendeels vanuit huis, de juiste papieren te halen om gastouder te kunnen worden.

Vraag en aanbod opvang!

Op onze website vindt u Vraag en Aanbod in het menu van 't Gastouderbureau. Hier vindt u ons actuele aanbod aan opvang: Gastouders die opvang aanbieden, maar ook vraagouders die opvang zoeken vindt u hier.

Meer »