Gastouderopvang / informatie voor vraagouders

Huiselijk, kleinschalig, flexibel

Ga meteen naar
Vraag en aanbod
Impressie gastouders (met eigen website)

Waarom een gastouder?
Gastouderopvang is de meest flexibele, persoonlijke en flexibele vorm van kinderopvang. Een gastouder is flexibel inzetbaar, ook 's avonds en/of in het weekend. Mooi meegenomen is dat je bij deze opvangsoort per afgenomen uur betaalt voor je opvang.

Bemiddeling
Nadat ouders zich hebben gemeld bij Bambi voor een zoektocht naar een gastouder, plannen we een kennismakingsgesprek. De consulente komt bij de ouders thuis om persoonlijk kennis te maken. Ze luistert goed naar de wensen en opvangvraag. Vervolgens gaat zij op zoek en stelt zij een of enkele gastouders voor, waarmee de ouders gaan kennismaken. Hebben de ouders een juiste klik met een gastouder en is dit gevoel wederzijds, dan zet de consulente de opvang in gang en regelt zij alle benodigde documenten om van start te gaan.

Door middel van deze filmopname over de totstandkoming van gastouderopvang laten we zien hoe het proces van aanmelden als vraagouder tot het rondmaken van de opvang met een professionele gastouder bij Bambi in zijn werk gaat.

Hulp bij kinderopvangtoeslag
De consulente van Bambi helpt graag bij de eerste aanvraag kinderopvangtoeslag, maar ook bij het doorgeven van een wijziging of vragen of hulp rondom het indienen van een bezwaar.

Regelmatig contact
Zodra de opvangkoppeling tot stand is gekomen, houdt de consulente regelmatig contact met de vraagouders. Zo is er na de eerste opvangweken altijd een evaluatiemoment, om te horen hoe de opvang tot dan toe bevalt. Maar ook daarna is er regelmatig contact, in de vorm van evaluatiemomenten, hulp bij kinderopvangtoeslag, door Bambi georganiseerde thema-avonden etc.

Oudercommissie
Onze oudercommissie, die 3 tot 4 keer per jaar bij elkaar komt, behartigt de belangen van alle ouders. Wij hechten waarde aan de mening van ouders. Daarom heeft de oudercommissie adviesrecht over beleidsmatige zaken zoals prijzen, pedagogisch beleidsplan en voeding. Regio Achterhoek en regio Liemers kennen ieder een eigen oudercommissie met ieder hun eigen afgevaardigden.                        
Kwaliteit
Jaarlijks controleert de GGD ons gastouderbureau, bekijk het meest actuele inspectierapport, locatie achterhoek en locatie liemers. Verder werken we met diverse protocollen, kennen we een klachtenregeling en zijn we aangesloten bij de brancheorganisatie kinderopvang.

            

Laatste Nieuws

Workshopavond voor gastouders door Graafschap college

Aan begeleiders van de studenten en andere geïnteresseerden, Op 2 april 2019 organiseren wij derdejaars studenten van het Graafschap College, een workshopavond. Tijdens deze avond kunt u diverse workshops volgen die in het teken staan van kinderen/jongeren.

Creatieve workshop in Duiven

Speciaal voor onze gastouders in de Liemers organiseerden we een creatieve workshop. Met deze workshop wilden we te weten komen waarom creativiteit stimuleren zo belangrijk is.

Meer »