Gastouderopvang / informatie voor gastouders

Ga meteen naar
Vraag en aanbod

Professioneel aan de slag!
Er is veel vraag van ouders die op zoek zijn naar kleinschalige, flexibele opvang in een huiselijke sfeer. Een gastouder biedt opvang aan kinderen van 0-13 jaar in een veilige, vertrouwde en huiselijke omgeving en past op maximaal 6 kinderen tegelijkertijd. Een gastouder levert een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind en moet ook aan bepaalde wettelijke eisen voldoen.

Interesse en aanmelden
Nadat een gastouder zich bij Bambi heeft aangemeld, wordt een intakegesprek ingepland. De consulente maakt uitgebreid kennis en bekijkt of aan alle criteria om gastouder te mogen worden, is voldaan. Vervolgens gaat de consulente aan de slag en gaat zij, waar nodig, op zoek naar (extra) opvangkinderen.

Goede verdiensten
Onze adviestarief voor een gastouder die in eigen huis opvangt ligt bij ons op € 5,30 bruto per uur per opvangkind. Past een gastouder bij de ouders thuis op, dan is er sprake van dienstverlening aan huis en is het tarief minimaal gelijk aan het minimumloon op dat moment.

Contactmomenten
Onze consulente bezoekt iedere gastouder minimaal 2x per jaar voor een evaluatie en een risico-inventarisatie. Telefonische contactmomenten zijn er met betrekking tot vraag en aanbod, maar ook voor hulp en advies tijdens de opvang en overige vragen van gastouders. Daarnaast zijn er ontmoetingsmomenten tijdens thema-avonden, de cursus Kinder-EHBO, de Kiki-trainingen etc.

Cursusaanbod
We kennen diverse opleidingsmogelijkheden voor onze gastouders. Uitgebreide informatie vind je elders in het menu. Klik hier om er meteen heen te gaan.

           

Laatste Nieuws

Gastouders gezocht

De laatste tijd hebben wij een toename naar de vraag naar gastouders die bij de kinderen thuis opvang wil bieden.

Opleiding tot gastouder

Werk je graag met kinderen? Wil je graag in eigen huis of bij de ouders thuis kinderen opvangen in de leeftijd van 0-13 jaar maar heb je momenteel niet het juiste diploma? Check dan de mogelijkheid om, grotendeels vanuit huis, de juiste papieren te halen om gastouder te kunnen worden.

Meer »