Gastouderopvang / informatie voor gastouders

Ga meteen naar
Vraag en aanbod

Professioneel aan de slag!
Er is veel vraag van ouders die op zoek zijn naar kleinschalige, flexibele opvang in een huiselijke sfeer. Een gastouder biedt opvang aan kinderen van 0-13 jaar in een veilige, vertrouwde en huiselijke omgeving en past op maximaal 6 kinderen tegelijkertijd. Een gastouder levert een wezenlijke bijdrage aan de ontwikkeling van het kind en moet ook aan bepaalde wettelijke eisen voldoen.

Interesse en aanmelden
Nadat een gastouder zich bij Bambi heeft aangemeld, wordt een intakegesprek ingepland. De consulente maakt uitgebreid kennis en bekijkt of aan alle criteria om gastouder te mogen worden, is voldaan. Vervolgens gaat de consulente aan de slag en gaat zij, waar nodig, op zoek naar (extra) opvangkinderen.

Goede verdiensten
Onze adviestarief voor een gastouder die in eigen huis opvangt ligt bij ons op € 5,30 bruto per uur per opvangkind. Past een gastouder bij de ouders thuis op, dan is er sprake van dienstverlening aan huis en is het tarief minimaal gelijk aan het minimumloon op dat moment.

Contactmomenten
Onze consulente bezoekt iedere gastouder minimaal 2x per jaar voor een evaluatie en een risico-inventarisatie. Telefonische contactmomenten zijn er met betrekking tot vraag en aanbod, maar ook voor hulp en advies tijdens de opvang en overige vragen van gastouders. Daarnaast zijn er ontmoetingsmomenten tijdens thema-avonden, de cursus Kinder-EHBO, de Kiki-trainingen etc.

Cursusaanbod
We kennen diverse opleidingsmogelijkheden voor onze gastouders. Uitgebreide informatie vind je elders in het menu. Klik hier om er meteen heen te gaan.

           

Laatste Nieuws

Workshopavond voor gastouders door Graafschap college

Aan begeleiders van de studenten en andere geïnteresseerden, Op 2 april 2019 organiseren wij derdejaars studenten van het Graafschap College, een workshopavond. Tijdens deze avond kunt u diverse workshops volgen die in het teken staan van kinderen/jongeren.

Creatieve workshop in Duiven

Speciaal voor onze gastouders in de Liemers organiseerden we een creatieve workshop. Met deze workshop wilden we te weten komen waarom creativiteit stimuleren zo belangrijk is.

Meer »