Terugblik Tink trainingen oktober/november 2019

28 nov 2019

Terugblik Tinktrainingen

In de afgelopen weken hebben een aantal van onze gastouders deelgenomen aan de TINK training.

Met TINK ( Taal en Interactievaardigheden in de Kinderopvang ) verbeteren professionals in de gastouder/kinderopvang hun taal en interactievaardigheden om daarmee emotionele en educatieve ondersteuning te kunnen bieden aan kinderen.
De manier waarop je contact (=interactie) hebt met baby’s en kinderen maar ook met volwassenen, zijn je interactievaardigheden. Interactie heb je op twee manieren; non-verbaal via de signalen die je afgeeft zonder daar taal bij te gebruiken, en verbaal via taal; WAT je zegt maar ook HOE je iets zegt.

In de TINK training hebben de gastouders kennis gemaakt met de zes interactievaardigheden en geleerd hoe ze deze kunnen toepassen in de praktijk.

De reacties van de deelnemers waren positief. De training gaf namelijk veel herkenning, de voorbeelden die werden gegeven en de verrassende suggesties om met bepaalde situaties om te gaan gaven nieuwe inzichten. We hebben veel casussen uit de praktijk kunnen bespreken, wat de trainingen nog waardevoller maakte. 

Hieronder nog een aantal foto's van de training. 

Heb jij een onderwerp of thema waar je graag een informatie avond of workshop over zou  willen volgen? Laat het ons dan weten.