Nieuws

Kinder EHBO cursus voor (gast)ouders

28 nov 2019

Gastouders moeten in het bezit zijn van een geldig Kinder EHBO certificaat als ze starten met de opvang. Wist je dat ouders ook kunnen aansluiten bij deze cursussen?

Lees verder »

Even voorstellen... nieuwe consulente Anke

30 sep 2019

Graag stellen we aan jullie voor onze nieuwe collega Anke. Zij start per 1 oktober als gastouderconsulente in de regio Aalten, Dinxperlo, Winterswijk en Varsseveld. Lees meer...

Lees verder »

Column: een kopje koffie met....

27 sep 2019

In deze rubriek stellen gastouders zich voor en vertellen over hun werk als gastouder en hun opvang. Dit keer is het woord aan Emmy Magendans uit Zieuwent

Lees verder »

Spelletjes voor kinderen met warm weer

25 jun 2019

Wat een weertje hè, het is warm! De hoogste tijd dus om lekker met water te spelen of andere rustige spelletjes te doen om het goed vol te houden. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van warm weer activiteiten voor buiten en binnen

Lees verder »

Kinderen vervoeren in de auto op de achterbank

25 jun 2019

We zitten vaak met kinderen in de auto. Ook als gastouder. Vaak voor korte ritjes, zoals naar school, soms ook voor wat langere uitstapjes. Maar vervoeren we onze kinderen eigenlijk wel op een veilige manier? Om antwoord te geven op die vraag, onderzocht Nationale Nederlanden het rijgedrag van Nederlandse ouders met kinderen in de auto.

Lees verder »

Meldcode kindermishandeling

25 jun 2019

Wat weet jij over de meldcode kindermishandeling? Test jouw kennis met deze korte test.

Lees verder »

Eikenprocessierups en kinderopvang

25 jun 2019

Je hebt ze ongetwijfeld al gezien en misschien ook al gevoeld... de eiken processierupsen zijn weer terug. Ze kunnen een vervelende jeuk veroorzaken met hun brandhaartjes.

Lees verder »

Column: een kopje koffie met...

25 jun 2019

Maak kennis met onze gastouders! Dit keer is het Marjolein die je graag wat meer verteld over haar opvang met een speciale 'Slimme Peuter Club'.

Lees verder »

Maatregelen voor verkoeling in de kinderopvang

25 jun 2019

Deze week wordt een hittegolf verwacht en ook deze week dragen onze gastouders weer zorg voor veel kinderen. We hebben een aantal maatregelen/tips opgesteld die ervoor kunnen zorgen om het voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken in de opvang bij de gastouder.

Lees verder »

Column: een kopje koffie met...

2 mei 2019

In deze column vertellen we het verhaal van onze gastouders, wie zijn ze, waarom kozen ze voor dit vak en wat maakt hun opvang zo bijzonder. In deze column het kopje koffie met gastouder Mieke, eigenaar van 't Bosckerheuksken in Vragender.

Lees verder »